De specialist in digitale marketing goudengids.be kent sterkste groei ooit op het vlak van aantal websitebezoeken

Zowel de mobiele applicaties van goudengids.be als het toenemend aantal beoordelingen op de verschillende platformen, dragen bij tot dit succes

De vindmotor goudengids.be heeft een erg goed eerste kwartaal achter de rug op het vlak van aantal websitebezoeken en zet zo de trend van 2012 verder. Het aantal bezoeken is in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar met 28% (1) gestegen, en daarmee is goudengids.be de tweede grootste stijger uit de CIM top 25 Belgische websites. Het bedrijf consolideert tevens zijn positie als koploper in zoekacties naar ondernemingen en lokale diensten..

Bovenstaande cijfers weerspiegelen ook de populariteit van online media en het gebruik van mobiele applicaties in België(2). Volgens een onderzoek(3) gebruikt 54% van de Belgische smartphone-eigenaars hun toestel om informatie over producten en diensten te zoeken. Deze groep zal naar verluid alleen nog maar sterk toenemen.


Succesfactoren   

Het goede resultaat van de voorbije maanden heeft goudengids.be vooral te danken aan het succes van zijn mobiele applicaties en het toenemend aantal beoordelingen door gebruikers. De in november gelanceerde restaurantapplicatie “Aan Tafel” is in nauwelijks vijf maanden meer dan 72.000 keer gedownload en uitgegroeid tot dé nummer één app voor mobiel reserveren in Belgische restaurants. Ook de goudengids.be applicatie doet het nog steeds goed en zal weldra de kaap van een half miljoen downloads overschrijden. In de loop van dit jaar beoogt goudengids.be zijn positie op de applicatiemarkt verder te uit te bouwen met de lancering van nieuwe zogenaamde ‘verticals’. Andere applicaties gericht op belangrijke sectoren, zullen in de komende maanden op de markt gelanceerd worden.


Samengevat:   

  • goudengids.be heeft een “top” kwartaal achter de rug op het vlak van online bezoeken
  • Het bedrijf is de tweede grootste stijger qua aantal websitebezoeken (+28%) uit de CIM top 25 Belgische websites (vergelijking met dezelfde periode vorig jaar)
  • De mobiele applicaties zijn een groot succes: “Aan Tafel” app werd al meer dan 72.000 gedownload en ook goudengids.be zal weldra de kaap van 500.000 downloads bereiken
  • De “Aan Tafel” restaurantapplicatie is uitgegroeid tot “de nummer één app” voor mobiele reservaties in Belgische restaurants

 

Bronnen:

  1. CIM. Stijging van aantal bezoeken van 34% voor 2012 vs. 2011 en van 28% voor Q1 2013 vs. Q1 2012
  2. Google “Our Mobile Planet” – mei 2012
  3. Mediascope lab Belgium – juni 2012

 

Over goudengids.be

goudengids.be™, het grootste digitaal bedrijf van België, helpt alle Belgische ondernemers hun zaak te laten groeien. Als veelzijdig digitaal marketingagentschap helpt goudengids.be ondernemers met een aanbod van flexibele en effectieve marketing en communicatie oplossingen, op maat van de noden van de onderneming.

Aanvullende diensten (mobiel, online, print en telefonisch) zorgen er voor dat potentiële klanten snel en gemakkelijk de weg vinden naar relevante bedrijven en dienstverleners in hun buurt.

goudengids.be is eigendom van FCR Media Belgium.

goudengids.be
Uitbreidingstraat 82
2600 Berchem