goudengids.be lanceert de allereerste Belgische app voor bouwen, verbouwen en decoreren

Bouwplannen of interieurkriebels? InDomo, de gloednieuwe mobiele inspiratie app helpt Belgische (ver)bouwers op weg

Met InDomo lanceert goudengids.be een nagelnieuwe inspiratiegids voor tablets. Deze gebruiksvriendelijke app is een Belgische primeur. InDomo laat (ver)bouwers eindeloos snuisteren in inspirerend – en 100% Belgisch - beeldmateriaal, maar brengt hen ook in contact met geschikte vaklui. "Zo combineert InDomo twee favoriete bezigheden van de tabletgebruiker: foto's bekijken en lokale informatie opzoeken," zegt Wim Vermeulen, Director of Costumer & Product Management bij goudengids.be.

Smartphones, tablets en mobiele applicaties blijven de verwachtingen van consumenten ingrijpend veranderen. Vandaag willen mensen snel en moeiteloos reageren op alles wat hen prikkelt. Zien ze de vloermozaïek van hun dromen, dan willen ze die meteen opslaan om er 'anytime, anywhere' naar te kunnen teruggrijpen. Meer nog, ze willen meteen de naam en contactgegevens van de ontwerper of vloerlegger. En als het kan, ook graag een offerte erbij.

Laurent Lejeune, Chief Marketing Officer van goudengids.be: "Vanaf vandaag kan het dus, dankzij InDomo, de mobiele inspiratiegids voor tablets. InDomo is de jongste in een reeks gebruikvriendelijke, gratis applicaties waarmee goudengids.be de Belgische consument verwent. Eerder brachten we consumenten met één aanraking in contact met de restaurantwereld – via de Aan Tafel app, al 135.000 downloads – of met vaklui in noodsituaties – via de Urgent app, al 40.000 downloads. Met InDomo is nu de (ver)bouw- en interieursector aan de beurt."

ONLINE INSPIRATIE
InDomo biedt twee handige functies. Enerzijds geeft de app visuele zuurstof aan de dromen van al wie bouwplannen koestert of z'n interieur wil restylen. Met één eenvoudige aanraking selecteren consumenten beelden uit InDomo's rijke fotogalerij van huizen, tuinen en interieurs in uiteenlopende stijlen – van minimalistisch over landelijk tot retro. Zo helpt InDomo consumenten om hun dromen te visualiseren in digitale ideeënboeken en een hoogstpersoonlijke impressiegids samen te stellen.

Wim Vermeulen, Director of Customer & Product Management bij goudengids.be: "Bijna één op drie Belgen1 heeft intussen een tablet en consumenten beschouwen het internet als hun belangrijkste inspiratiebron. Toch was er tot de komst van InDomo geen Belgische mobiele inspiratiegids voor (ver)bouwen op de markt. Daar moest verandering in komen."  

 

DROOM EN DAAD RAKEN ELKAAR
Daarnaast verkleint InDomo de kloof tussen droom en daad bij (ver)bouwen. Bij elk bouw- en interieurproject in de InDomo fotogalerij, kunnen gebruikers met alweer één enkele schermaanraking de naam en contactgegevens oproepen van de betrokken (interieur)architecten, vaklui of leveranciers van bouw- en decoratiematerialen. Met opnieuw een aanraking belanden ze op de website of vragen ze meer informatie aan. Contact leggen met bouwprofessionals was nog nooit zo eenvoudig, wachten op openingsuren of iemand die de telefoon beantwoordt is verleden tijd. Ook zoeken op naam van referenties kan via InDomo. Wie (bijvoorbeeld) de naam van een schilder uit de buurt ingeeft, krijgt meteen voorbeelden van diens knapste realisaties.

Wim Vermeulen, Director of Customer & Product Management bij goudengids.be: "Op die manier combineert InDomo twee favoriete bezigheden van de tabletgebruiker: foto's bekijken en lokale informatie opzoeken.2 We verwachten dat de app op korte tijd erg populair zal worden, gezien het hoge aantal Belgen met een passie voor (ver)bouwen en interieurvormgeving."

Bron:
1 Cijfer Deloitte Belgium, Global Mobile Consumer survey, Nov 2013

 

                                                                    ***

InDomo is nu al gratis te downloaden in de App Store of Google Play.
In bijlage vindt u een infografiek met enkele trends, cijfers en de mogelijkheden van de app.

 

 

Over goudengids.be

goudengids.be™, het grootste digitaal bedrijf van België, helpt alle Belgische ondernemers hun zaak te laten groeien. Als veelzijdig digitaal marketingagentschap helpt goudengids.be ondernemers met een aanbod van flexibele en effectieve marketing en communicatie oplossingen, op maat van de noden van de onderneming.

Aanvullende diensten (mobiel, online, print en telefonisch) zorgen er voor dat potentiële klanten snel en gemakkelijk de weg vinden naar relevante bedrijven en dienstverleners in hun buurt.

goudengids.be is eigendom van FCR Media Belgium.

goudengids.be
Uitbreidingstraat 82
2600 Berchem